Tilberedning Brødmiks «A» – LCHF Lav FODMAP (uten nøtter)

Ingredienser: Linfrø, Gresskarkjerner, Sesammel, Fibrex (fiber fra sukkerroer), Sesamfrø,  Solsikkefrø, Søtstoff: Erythritol (Sukrin), Surdeigspulver, Psylliumhusk, Rødalgemel, Bakepulver (Hevemiddel: Sapp/Natriumbikarbonat), Himalayasalt, Chiafrø. Glutenfritt.

Allergener merket med uthevet tekst.

Slik baker du et brød (Bruk en Miksmaster eller rør sammen for hånd):

Alternativ 1:

  • 300 g Brødmiks
  • 3 egg
  • 2 dl vann

Alternativ 2:

  • 300 g Brødmiks
  • 1 ss Parmesanost (strø ost) – (valgfritt)
  • 1 ss Creme Fraiche eventuelt Kokos krem/tykk kokosmelk (Valgfritt)
  • 2 dl vann
  • 3 egg

Parmesanost gir en litt kraftigere smak, og løfter brødet noen hakk.

1 ss Creme Fraiche bidrar til en litt mer syrlig smak og setter preg på brødet. Du kan også bruke 2 ss Creme Fraiche. Den gjør også brødet saftigere.

NB! Brøddeigen skal være ganske løs. Uten Creme Fraiche benytter du 2 dl vann.

Parmesanost og Creme Fraiche kan utelates når melkeprodukter ikke tolereres og i stedet kan du velge alternativ 1. Eller du kan bruke kokoskrem/tykk kokosmelk i stedet for Creme Fraiche.

Friske egg har beholdt sin proteinkvalitet (i motsetning til eggepulver). Og bruke friske egg gir derfor et mer næringsrikt produkt.

La ferdig blandet brødmiks få hvile i brødforma i 15 minutter før steking. Du steker i forvarmet ovn på 180 grader i 55 minutter.

OBS! Alle frø er utstyrt med forsvarskjemikalier. Om du ønsker å inaktivere disse skal du la ferdig blandet brødmiks hvile i formen i 24 timer før steking (legg tørkepapir over). Brødet hever mindre, blir mer massivt, men det blir sunnere.

Vær oppmerksom på at alle frø kan inneholde fragmenter av forsteinede frø, noe vi dessverre ikke kan hindre. Ubenyttet brødmiks oppbevares tett, tørt og kjølig (15 – 20 gr.)

Om du ikke har en brødform av myk gummi så husk å smøre brødformen før du heller i brøddeig, eventuelt legg bakepapir i formen – bruk en liten form (1 liter). Ønsker du å bake et større brød øker du med ett egg for hver 100 g du øker miksen (400 g miks = 4 egg osv.). Du går også opp med ca. 0,7 dl med vann for hver 100g økning i miks. Steketiden må da forlenges noe.

Om en dobler oppskriften 300 g x 2 = 600 g. Stekes den i 1 time og 15 minutter. Formen bør da ta 1,5 liter.

Brødet er holdbart inntil 7 dager i kjøleskap (legg det i en glass-/plastboks m/lokk eller plastpose når det er avkjølt). Brødet er fast i formen og har mye smak så derfor er det best når du skjærer tynne skiver.

Lykke til!

Skriv ut